Marijke Kaatee op Conferentie HET SCHOOLVAK NEDERLANDS

De Vijfentwintigste Conferentie Het Schoolvak Nederlands wordt gehouden op 25 en 26 november 2011 in Den Haag.
De HSN-conferenties zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse verenigingen van leraren, docenten en didactici Nederlands en aanverwante vakken. Zij vormen een onmisbaar forum voor degenen die zich bij de ontwikkelingen in dit vak betrokken voelen. Het Schoolvak Nederlands 25 beoogt alle leeromgevingen aan bod te laten komen waarin Nederlands onderwezen wordt: van basisschool via voortgezet/secundair onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, tot hogeschool/universiteit en lerarenopleiding. Veel presentaties zijn praktijkgericht en innoverend. Naast opleiders en onderzoekers krijgen zo veel mogelijk leerkrachten het woord.
Op zaterdag 26 november zal Marijke Kaatee vertellen wat de theoretische achtergrond is van het curriculum OTV, wat de beoogde doelstellingen zijn en hoe de didactische aanpak in elkaar steekt. Mijn co-presentator is Sanne Hiddema, voorheen mijn stagiaire en leerkracht in de Kopklas, maar vanaf dit schooljaar docent Nederlands aan de Pabo en freelance medewerker van Onderwijs en Taaladvies.
Voor actuele ontwikkelingen over het programma kunt u terecht op WWW.HETSCHOOLVAKNEDERLANDS.ORG. Het programma kunt u HIER downloaden.

1 reactie op Marijke Kaatee op Conferentie HET SCHOOLVAK NEDERLANDS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*