Module komt als geroepen

In de module Buurt-Wijk-Stad (groep 7) moeten leerlingen een nieuw schoolplein bedenken.
De modules zijn gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid van leerlingen, dus met een tekening zijn ze er niet. Net als een architect moeten ze werken met een ‘programma van eisen‘. Er moet een veilige en afgeschermde ruimte zijn voor de peuters en kleuters, er moeten speelvoorzieningen zijn voor kinderen van 5 tot 10 jaar, speelvoorzieningen voor kinderen van 8 tot 12 jaar, speelvoorzieningen moeten hufterproof zijn en er moet sprake zijn van groenvoorziening. Uiteraard leren ze eerst wat deze begrippen betekenen.
Er wordt gewerkt in teams en leerlingen maken kennis met het fenomeen rubric. Die rubric geldt als richtlijn waarop het ontwerp wordt beoordeeld.
Ondertussen leren leerlingen aan de hand van teksten hoe het in de grote mensenwereld gaat met het ontwerpen van grote projecten.
Als het ontwerp klaar is, wordt het gestuurd naar het stadsdeel (de gemeente). Het ontwerp gaat vergezeld van een formele brief. Natuurlijk hebben ze eerst geleerd aan welke kenmerken een formele brief voldoet. Deze module verrijkt de woordenschat met 120 woorden, de gecursiveerde woorden in dit stukje maken daar deel vanuit.
Deze module komt als geroepen. Kijk maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*