Module Gouden Eeuw

Deze taalmodule bestaat uit 7 lessen. Het onderwerp Gouden Eeuw wordt stevig uitgediept. Leerlingen krijgen inzicht in hoe de Gouden Eeuw is ontstaan en hoe belangrijk deze eeuw voor de geschiedenis van Nederland is geweest. Via subonderwerpen als ontdekkingsreizigers, handel in specerijen, de groei van de welvaart en de ontwikkeling van de stad Amsterdam, verwerven leerlingen inzicht in hoe belangrijk de hoofdstad werd en hoe de stad werd bestuurd, hoe men leefde en wie er wel en niet profiteerde van de rijkdom.

De module brengt 110 schooltaalwoorden en kennis aan die van belang zijn om wereldoriëntatie in groep 7 en 8 en geschiedenis op het voortgezet onderwijs te kunnen volgen.

De module kent een ruime variatie aan verwerkingsopdrachten en draagt met drie producten bij aan het taalportfolio: een kwartetspel, een scheepsjournaal en een bolletjesschema.

Deze module is de eerste in een reeks die leerlingen kunnen volgen, daarom wordt het digitale overhoorprogramma WRTS in deze module geïntroduceerd opdat ze er tijdens de overige modules gemakkelijk mee kunnen werken.

woordenschat herhalen via PowerPoint
BS Fiep Westendorp voorheen St. Jan de Doper

2 reacties op Module Gouden Eeuw

    1. Ha Regine,
      Op de conferentie OnderwijsTijdVerlenging lagen de modules ter inzage. Veel lof mogen oogsten, dat voelt heel goed.
      Ben jij toevallig aanwezig bij Nieuwsbegrip on Tour? Ik heb me daarvoor met leerkrachten van de Kopklas ingeschreven. Als jij er ook bent, kan ik je de modules laten zien. Gaat dat niet lukken, dan mail ik je een les.
      Groetjes,
      Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*