Waarom leraren vaak niet doen wat werkt

Maandelijks schrijft Paul Kirschner een blog voor Didactief. Ook in het januari/februarinummer is dat het geval en op het blog Onderwijs en Onderzoek gaat Paul iets dieper in op de materie die hij in dit nummer behandelt onder de titel:  Worden de onderwijswetenschappen ooit volwassen.

In het onderwijs heersen een paar hardnekkige mythes die al diverse keren hard onderuit zijn gehaald, maar toch weten te overleven. Zelfs als onderzoek duidelijk is over een bepaald onderwerp – zoals hoe je het beste kinderen kunt leren lezen – negeren wetenschappers en leraren de resultaten willens en wetens als die niet overeenkomen met hun ideologische voorkeuren. Paul geeft een paar heldere voorbeelden en laat grafieken zien waaruit duidelijk blijkt wat werkt en wat niet.  Voor het volledige bericht: LINK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*