Google Doodle eert John Venn

John wie?  John Venn, gisteren was het zijn 180e geboortedag. In de jaren twintig van de twintigste eeuw schreef Venn verschillende boeken over logica, onder andere  Symbolic Logic.
Hij werd onder meer bekend door de introductie van het naar hem vernoemde Venndiagram, een grafische voorstelling van logische relaties tussen meerdere verzamelingen. Het is leuk dat Google een Doodle heeft gemaakt waarin het systeem wordt uitgelegd door te klikken. Bezoekers kunnen in de Doodle links een keus maken uit vijf objecten in cirkels, zoals ‘auto’, ‘vis’ of ‘gitaar’. Daarna kan rechts nog een keus worden gemaakt uit vijf andere objecten. Doodle presenteert vervolgens een logische uitkomst van die twee. Zo vormen ‘auto’ en ‘ijs’ bijvoorbeeld een ‘dweilwagen’.

Deze Doodle werd ontwikkeld omdat veel mensen voor het eerst op school horen over het Venndiagram. De ontwerper heeft een Doodle gemaakt die voor kinderen leerzaam is. Als je toch op de pagina bent van deze Doodle, neem dan ook eens een kijkje in het archief.Doodle_Venn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*