Leerlingen in de ban van Twitter

de Volkskrant onlinekrant van Woensdag 27 april 2011.
De vader in dit artikel was overdonderd. De scholen in dit artikel waren geschokt. Hun hun leerlingen twitterden over de school, over hun medeleerlingen en docenten, allemaal tijdens de les.
Tja, zelf geen account (twitteren daar doen wij niet aan) en dus nooit #saaai ingetikt. Ja, niet ‘saai’ maar ‘saaai’ of ‘saaaai’. Doe je dit wel, dan zie je dat er dagelijks grote aantallen leerlingen zich zitten te vervelen tijdens de les. Van VBMO tot en met VWO. Lessen zijn dus saai en slaapverwekkend. Dat betekent dat leerlingen alle tijd hebben om zich met andere dingen bezig te houden die wel spannend of interessant zijn.
Behalve dat de lessen dus fors in tempo omhoog kunnen en vooral ook prikkelender moeten, zouden scholen ook aandacht moeten hebben voor ‘social media’ zelf, en dan vooral bespreken wat hier de voor- en nadelen van zijn. Liefst niet op een belerende of laatdunkende manier.  Hier ligt een uitdaging voor het vak Nederlands op het voortgezet onderwijs. Dus docenten, eerst op zoek naar de voordelen ervan!
Uiteraard is hier ook een heel aantrekkelijke module voor te ontwikkelen en misschien komt het er bij de OnderwijsTijdVerlenging nog wel van. In de tussentijd ondersteun ik graag scholen die hier iets mee willen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*