Onderwijs 2032: de brainstormfase die geen brainstormfase was

Johannes Visser heeft gereconstrueerd wat er zich achter de schermen van Onderwijs2032 daadwerkelijk afspeelde. Volgens het belangrijkste onderwijsadvies van het jaar, van Platform Onderwijs2032, zou het onderwijs zich meer moeten richten op digitale vaardigheden en burgerschap. Het zou de uitkomst zijn van een nationale brainstorm en ‘dialoogfase’. Uit de reconstructie van Visser blijkt dat de adviezen al ruim daarvoor waren geschetst door adviesorganen van het ministerie. De brainstormfase was een schijnvertoning waar we allemaal zijn ingetuind. Achteraf is het ook niet verwonderlijk dat de voorstellen en de commentaren die op de website van Onderwijs2032 waren achtergelaten niet zichtbaar zijn in het voorstel dat na de zogenaamde brainstormfase werd gepresenteerd. De volledige reconstructie lees je op de website van De Correspondent, d.w.z. hier: Link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*