STAATSINRICHTING Module OTV

De module Staatsinrichting voor de Onderwijstijdverlenging groep 8 is klaar. Sanne Hiddema heeft een mooie, interessante, en dynamische module ontwikkeld. Een serie informatieve lessen over het bestuur van ons land. De nadruk ligt op mondelinge vaardigheden en die worden prettig en uitdagend opgebouwd. De module is gesponnen om de documentaire ‘Please vote for me‘. Je kunt goed laten zien wat democratie betekent als je het vergelijkt met een land dat democratie niet kent, maar waar leerlingen op school wel iets doen aan verkiezingen. Deze module kan zowel in de bovenbouw van het basisonderwijs als in de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden ingezet. De opbouw van woordenschat maakt deel uit van de doelstellingen in deze module. In 7 lessen:

  • worden in totaal 133 nieuwe schooltaal- en moeilijke woorden geleerd;
  • hebben leerlingen geleerd hoe ze een spreekbeurt moeten voorbereiden;
  • hebben leerlingen de Do’s en Don’ts bij het spreken voor een groep geleerd en geoefend;
  • hebben leerlingen geleerd een formele brief te schrijven;
  • en hebben leerlingen heel veel geleerd over de politiek in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*