DE ZOMERSCHOOL 2014 IS GESTART

Maandag 7 juli is de Zomerschool gestart. Drie groepen met 20 leerlingen, in totaal 60 leerlingen dus.
RTVNH kwam de eerste ochtend spontaan langs voor een radioreportage. We zijn samen naar klas rood gegaan en daar heeft Julien Dom mij een aantal vragen gesteld. Vervolgens heeft hij een paar opnamen gemaakt van de leerkracht en twee leerlingen geïnterviewd. Van dat alles is een item gemonteerd van iets meer dan twee minuten.
Overigens is het altijd bijzonder om te zien dat leerlingen heel normaal blijven doen als er een cameraploeg of journalist in de klas is. Misschien komt dat wel omdat wij het als iets vanzelfsprekends beschouwen. Bij binnenkomst vertel ik alleen dat er misschien een paar vragen aan een paar leerlingen worden gesteld, maar dat ze vooral door moeten gaan met waar ze mee bezig zijn en dat doen ze ook. Het is een leuk item geworden. Het fragment staat HIER. Kiezen voor uitzending 13.00 – 14.00 uur. Het item begint op ongeveer 45 minuten.

Een leerling kwam niet opdagen op de eerste dag omdat vader autopech had. De volgende dag was de leerling er weer niet. De ouders zijn gebeld en toen bleek dat de auto in de garage stond en de leerling daardoor niet kon komen. Ook voor de Zomerschool is dat geen aanleiding voor verzuim en omdat de ouders niet genegen waren met het openbaar vervoer te reizen, is besloten dat de leerling verder niet meer hoeft te komen. De vrijgevallen plaats is inmiddels ingenomen door een leerling van de wachtlijst die na een telefoontje binnen een half uurtje op school was. De leerling heeft meteen een maatje gekregen om te worden bijgepraat.

Na een korte maar intensieve voorbereiding is de Zomerschool een feit. Al voor het zesde jaar is de Zomerschool het hoogtepunt van al mijn werkzaamheden in en op scholen. Het is een feest om te werken met zo’n enthousiast team.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*