Zomerschool in Haarlem

Haarlem heeft deze zomer een zomerschool georganiseerd van een week. Het was een pilot om te zien hoe zo’n zomerschool gaat. Ze hebben in het ochtendprogramma gewerkt met de module Gouden Eeuw en er zelf verbindende middagactiviteiten bij gezocht. 20130712_140557Elders op dit blog wordt de module Gouden Eeuw beschreven. Haarlems Dagblad publiceerde dit stukje over de Haarlemse zomerschool en de Gouden Eeuw. Link.

Vandaag waren twee medewerkers van de Haarlemse zomerschool in Amsterdam West op bezoek om te zien hoe wij het doen.

De Haarlemse zomerschool was afgelopen week te gast in de bibliotheek op een historische locatie in Haarlem en hebben het daar fijn gehad, maar de leerkrachten hebben toch een aantal faciliteiten gemist die op een school wel aanwezig zijn, zoals een schoolplein, voldoende laptops, een computerlokaal, een handvaardigheidlokaal, een gymzaal en een aula met een podium. In Amsterdam hebben ze gezien hoe de zomerschool Amsterdam zes lokalen bezet op de tweede etage van ‘t Koggeschip. Ze zijn bij alle groepen gaan kijken en hier en daar hebben ze gepraat met leerkrachten en leerlingen.

Hoewel het voor Amsterdam nog heel onzeker is of de zomerschool in 2014 nog bestaat, staat het voor de zomerschool Haarlem al vast, zij gaan door: in 2014 en 2015 wordt in Haarlem een zomerschool georganiseerd. Haarlem gaat nu in de eigen stad op zoek naar net zo’n mooie locatie als ‘t Koggeschip in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*